În plin război cu Ucraina, Rusia sărbătorește opt ani de la anexarea Crimeei. Putin, pe stadionul Lujniki din Moscova: ”Cu siguranță, vom implementa toate planurile”

În plin război cu Ucraina, Rusia sărbătorește opt ani de la anexarea Crimeei. Putin, pe stadionul Lujniki din Moscova: ”Cu siguranță, vom implementa toate planurile”
Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 18/03/2022, 16:51
Actualizat: 18/03/2022, 17:28

Negocierile cu Ucraina se află în impas, iar ”operațiunea militară specială” ordonată de Vladimir Putin continuă. În timp ce orașele ucrainene sunt bombardate fără milă, liderul de la Kremlin a urcat pe scenă, pe stadionul Lujniki din Moscova, într-o zi în care Rusia sărbătorește 8 ani de la anexarea Crimeei și a Sevastopolului.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul rus de Interne, peste 100.000 de oameni sunt prezenți la acest show prin care însuși Vladimir Putin dorește să transmită că Rusia nu a făcut altceva decât să ”salveze” Crimeea, așa cum se întâmplă, de altfel, și cu cetățenii pro-ruși din regiunea Donbas a Ucrainei.

Concertul ”Primăvara Crimeei” a fost programat pentru ca ruși să celebreze 8 ani de la anexarea Crimeei și reunificarea regiunii cu ”Maica Rusia”. Pe ecrane uriașe rulează imagini în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos, iar mulți dintre spectatori au venit la stadion cu tablouri ale lui Vladimir Putin.

Potrivit ”Țarului”, intervenția militară din Ucraina a fost ”necesară” pentru ca ”frații” din Donbas să poată fi salvați.

”Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid este principalul motiv, motivul și scopul operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbass și Ucraina. Acesta este tocmai scopul. Împotriva locuitorilor din Donbass care nu au fost de acord cu lovitura de stat din 2014 au fost organizate operațiuni militare punitive. Au fost imediat puși într-un blocaj, supuși bombardamentelor sistematice cu tunuri, lovituri aeriene. Acesta este ceea ce se numește genocid”, a spus Vladimir Putin, citat de Interfax.

”Știm ce să facem în continuare, cum să facem mai departe, în detrimentul a ceea ce. Cu siguranță vom implementa toate planurile”

Vladimir Putin

Foto – Profimedia Images

”Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla”

În fața rușilor care agitau steagurile Federației Ruse, Vladimir Putin a transmis că Rusia a fost obligată să scoată Crimeea ”dintr-o stare umilitoare, iar locuitorii regiunii și-au dorit un ”destin comun” cu Rusia, ”patria lor istorică”.

În ceea ce privește ”operațiunea militară specială” din Ucraina – Moscova evitând, de la începutul invaziei, să folosească termenul ”război” -, Vladimir Putin a spus că armata rusă a dorit să îi salveze pe ”frații din Donbas” din ”dragoste creștină”.

”Suntem poporul multinațional al Federației Ruse, uniți de un destin comun pe pământul nostru – acestea sunt primele linii ale legii fundamentale a Rusiei, constituția, și fiecare cuvânt este plin de sens profund și are o mare importanță. (n.red. – locuitorii Crimeei) au trăit și trăiesc pe pământul lor și și-au dorit să trăiască un destin comun cu patria lor istorică, cu Rusia. Aveau tot dreptul să facă acest lucru și și-au atins scopul.

Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a mai spus liderul de la Kremlin în timpul intervenției sale.

Foto – Profimedia Images

Putin a dispărut de pe ecranele uriașe în timpul discursului

În timp ce se pregătea să laude eroismul de care dau dovadă soldații ruși aflați pe frontul din Ucraina, imaginea lui Vladmiri Putin a dispărut de pe ecranele stadionului Lujniki din Moscova.

Televiziunea Rossiya-24 a reluat, după un sfert de oră, difuzarea intervenţiei liderului de la Kremlin. Discursul ”Țarului” a fost difuzat cu întârziere.

Explicând incidentul nedorit, Dmitri Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – a declarat că ”transmisiunea în direct a fost întreruptă din cauza unei pene tehnice la un server”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Interdicție pentru stăpânii de câini sau pisici. Toată lumea trebuie să respecte regulile
JOI Exclusiv: Horațiu Mălăele, formă fizică de inviat. Cum a fost surprins celebrul actor
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Proteinele din sânge ar putea prezice cancerul cu 7 ani înainte de diagnostic
×